2013. július 10., szerda

Fokhagymás karajszeletek bundában


















Hozzávalók:
kb. 1 kg sretéskaraj

ízlés szerint fokhagyma
rétesliszt
őrölt pirospaprika

A bundázáshoz:
3 tojás
simaliszt
kevés tej (az eredeti receptben nem volt írva, de én tettem)
só.

A szeletekre vágott húst a széleken pár helyen bevagdaljuk, kiklopfoljuk, sózzuk és zúzott fokhagymával bekenjük, majd letakarva hűtőben állni hagyjuk min. 3 órát.
A réteslisztet őrölt pirospaprikával összekeverjük.
A tojásokból a simaliszttel és kevés tejjel palacsintaszerű tésztát keverünk, picit megsózzuk.
A húst először a paprikás lisztbe forgatjuk (jól belenyomkodjuk) majd a tojásos masszába mártjuk és felhevített olajon kisütjük.
(Az eredeti recept innen.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése