2013. július 10., szerda
Fokhagymás karajszeletek bundában
Hozzávalók:
kb. 1 kg sretéskaraj
só
ízlés szerint fokhagyma
rétesliszt
őrölt pirospaprika
A bundázáshoz:
3 tojás
simaliszt
kevés tej (az eredeti receptben nem volt írva, de én tettem)
só.
A szeletekre vágott húst a széleken pár helyen bevagdaljuk, kiklopfoljuk, sózzuk és zúzott fokhagymával bekenjük, majd letakarva hűtőben állni hagyjuk min. 3 órát.
A réteslisztet őrölt pirospaprikával összekeverjük.
A tojásokból a simaliszttel és kevés tejjel palacsintaszerű tésztát keverünk, picit megsózzuk.
A húst először a paprikás lisztbe forgatjuk (jól belenyomkodjuk) majd a tojásos masszába mártjuk és felhevített olajon kisütjük.
(Az eredeti recept innen.)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése