2015. május 18., hétfő
Szárzeller-krémleves
Hozzávalók:
1 csomag szárzeller
3 db tojásnagyságú krumpli
zöldséges levespor (vagy leveskocka)
só, őrölt bors, csipetnyi őrölt kömény
+ tálaláshoz szalámicsipsz vagy levesgyöngy.
A szárzellert megmostam, felszeleteltem. A krumplit meghámoztam, felkockáztam. Egy lábasba raktam a zellert, krumplit, felöntöttem vízzel, hogy kb 2 cm-rel befedje a zöldségeket, beletettem a levesport, sóztam, borsozam, pici köményt szórtam hozzá. Puhára főztem, majd botmixerrel pürésítettem, ha kell, még utánaízesítem. Ha túl sűrű, vízzel higitom.
A vékony szalámikarikákat negyedekre vágva, száraz serpenyőben állandóan kevergetve ropogósra pirítottam, kiszedve a saját zsírjából a tálaláskor tettem a leves tetejére.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése