2017. február 26., vasárnap
Grízgaluska - levesbetét
--- Hozzávalók:
1 nagy tojás
3,5 púpos evőkanál búzadara
só
A tojást villával felvertem, sóztam, hozzáadtam a búzadarát, jól elkevertem. Lefedtem folpack fóliával és hagytam állni minimum 30-40 percet, vagy akár 1-2 órát is lehet.
Ezután gyengén forrásban levő sós vízbe egy teáskanál segítségével galuskákat szaggattam (én úgy csinálom, hogy a tányérkában, amiben kikevertem a tojást a grízzel, a teáskanállal jól lenyomkodom, majd úgy szaggatom ki) és kb. 30 percig főztem minimum lángon, majd egy szűrőkanállal tányérra szedtem.
(Ebből a mennyiségből kb. 15 galuska lesz.)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése