2017. február 3., péntek
Gyors krumplileves mascarponeval, baconszalonnával
Hozzávalók:
kb. 7-8 db közepes krumpli
1 l zöldségalaplé (én porból készítettem)
fél fej hagyma
pici olaj
25 dkg mascarpone
kevés fokhagymapor
őrölt bors
só
kevés baconszalonna
levesgyöngy
Kevés olajon kissé megpároltam a kockákra vágott hagymát, hozzáadtam a kis kockákra vágott krumplit, felöntöttem a zöldségalaplével, borssal és sóval és kevés fokhagymaporral ízesítettem, majd lefedve lassan főztem amíg a krumpli megpuhult (kb. 15 perc). Utána a krumplikockát egy részét kiszedtem , a többit szétmixeltem a levesben. Hozzáadtam a mascarponet, amit először kevés lével hígítottam, nehogy összekapja a forró leves. Ezzel is kicsit mixeltem, majd visszaraktam a félretett krumplikockákat levesbetétnek.
Egy teflonserpenyőben csíkokra vágott baconszalonnát pirosra sütöttem. Ezzel a baconcsíkokkal tálaltam. (Esetleg lehet még levesgyönggyel is tálalni.)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése