2019. március 23., szombat

Medvehagymás gnocchi medvehagymaszószos csirkemellkockákkal


















Hozzávalók:
kb. 60 dkg csirkemell
só, frissen őrölt színesbors
1 hagyma
kb. 1,5 - 2 dl tejszín
2 teáskanál simaliszt
egy jó marék apróra vágott medvehagyma
kevés olaj

A gnocchihoz:
65-70 dkg héjában főtt krumpli (már tiszta súly, hámozás után- én előző nap szoktam megfőzni)
1 kisebb tojás
17 dkg simaliszt
egy jó marék apróra vágott medvehagyma


A gnocchihoz a hideg főtt krumplit meghámoztam, apró lyukú reszelőn lereszeltem. Hozzáadtam a tojást, sót, lisztet és a medvehagymát, összegyúrtam. Lisztezett felületen hurkákat sodortam belőle, kisebb darabokat vágtam belőlük, amiket kicsit meggömbölygettem, majd villával meggörgettem. Sós vízben kifőztem (enyhén lobogó vízben) és mikor feljöttek a víz tetejére, onnantól kb. 1-2 percet hagytam főni. Kiszedtem, hideg vízzel enyhén leöblítettem, lecsepegtettem. Tálba tettem,olajjal kicsit meglocsoltam.
Közben a csirkemmelleket megmostam, papírtörlővel leitattam. Kockákra vágtam, sóztam, borsoztam. A meghámozott hagymát apróra vágtam, olajon uvegesre pároltam,hozzáadtam a húskockákat, pirítottam. Amikor már puha volta hús, behabartam a tejszínben simára kevert liszttel.  Kevergetve besűrűsítettem, utánaízesítettem még ha kell, ha túl sűrű, pici vízzel higítottam, hozzáadtam az apróra vagdalt medvehagymát.
Tálalásnál kevés reszelt sajtot szórtam a tetejére.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése