2019. március 24., vasárnap

Vakondtúrás sütemény



















Hozzávalók:
3 tojás
18 dkg porcukor
2 dl olaj
2 dl tej
32 dkg simaliszt
3 evőkanálkakaó
1 csomag sütőpor

Krém:
2,5 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
1,5 csomag vaníliás pudingpor

40 dkg tejföl (18%-osat tettem)
25 dkg túró (jobb ha krémes túróót használunk)
2-3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliáscukor
10 dkg főzőcsoki apróra vagdalva
2,5 dl tejszín (33%-os)

+ banán

A tojások sárgáit a porcukorral habosra keverjük. Hozzácsorgatjuk lassanként az olajat, majd a langyos tejet is. A lisztet a kakaóval és a sütőporral szárazon összekeverjük, hozzákeverjük a kikevert tojássárgákhoz, végül beleforgatjuk a tojások fehérjéből keményre vert habot. A masszát vajjal kikent és liszttel kiszórt tepsibe simítjuk, majd 160 fokos előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a tejből, pudingporból és a 3 kanál kristálycukorból sűrű pudingot főzünk. Folpack fóliával letakarjuk, úgy, hogy közvetlen a puding felületére simítjuk a fóliát, így nem fog megbőrösödni. Hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor teljesen hideg, kézi mixerrel habosra keverjük.
A túrót áttörjük (villával vagy krumplinyomóval). Hozzáadjuk kikevert pudingot, a tejfölt, vaníliáscukrot, porcukrot, jól összekeverjük. Belekeverjük az apróra vagdalt csokit, végül pedig beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.

A kihűlt tésztalapot egy kés segítségével kicsit kivájjuk. (A széleken kb. fél-1 cm-en meghagyva.)
A kivájt tésztát félrerakjuk.
Az így előkészített tésztalapot félgevágott banánokkal kirakjuk. Erre rákenjük a krémet, elsimítjuk, majd rámorzsoljuk a félretett tésztamorzsát. Hűtőbe tesszük egy éjszakára,hogy összeérjenek az ízek.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése