2019. március 16., szombat

Sült oldalas


















Hozzávalók:
oldalas (kb. 1,5-2 kg)


6-7 jó nagy gerezd zúzott fokhagyma
1 jó púpos teáskanál őrölt pirospaprika
1 púpos teáskáskanál őrölt füstöltpaprika (elhagyható)
1 mokkáskanál rozmaringpor
1 teáskanál durvára vágott köménymag
3-4 evőkanál hideg víz

A fokhagymát, fűszereket és a vizet összekevertem. Ráöntöttem a darabokra vágott, besózott oldalasra és jól beledörzsöltem. Hagytam lefedve a hűtőben másnapig.
Másnap egy tepsibe raktam a húsokat. Lefedtem alufóliával. 130 fokos előmelegített sütőbe toltam, 2 óra után az alufóliát levettem róla, 200 fokra kapcsoltam a sütőt és tovább sütöttem, amíg szép pirosra nem sült. (Közben megforgattam, hogy mindkét oldala pirosra sülhessen.)
Én krumplipürével és uborkasalátával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése