Hozzávalók: (20x32 cm-es tepsi)
25 dkg rétesliszt
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
fél citrom reszelt héja
12,5 dkg vaj
+ egy marék durvára vágott dió
Töltelék:
50 dkg alma (tisztán mérve)
egy marék mazsola
2 teáskanál fahéj
A lisztet, porcukrot, vaníliáscukrot szárazon összekevertem, majd a vajjal és a citromhéjjal morzsássá dolgoztam. A felét ennek a morzsának egy jól kivajazott tepsibe szórtam, a maradék morzsához pedig hozzákevertem a vagdalt diót és félretettem. A tepsiben levő morzsára egyenletesen rászórtam a fahéjjal és mazsolával összekevert reszelt almát, majd elosztottam a tetején a diós morzsát. 170 fokos előmelegített sütőben megsütöttem (kb.35-40 perc, sütőtől függően). Ha kihűlt, akkor szeleteltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése