Ezeket a kifliket bármilyen töltelékkel tölthetjük. Lehet akár dió-, vagy máktöltelék is, esetleg puding stb. Én most gesztenyepürés, nutellás, és szilvalekváros töltelékkel próbáltam. A nutellástól és a szilvalekvárostól féltem, hogy majd kifolyik, de nem. (A képen látható, hogyan tekertem fel a kifliket: a csücsköket az első tekerésnél behajtottam és enyhén lenyomtam, majd tovább tekertem.)
Hozzávalók: (80 db kiflicskéhez)
40 dkg simaliszt
25 dkg vaj
37 dkg tejföl
+ 1 tojás a lekenéshez
+ töltelék:
1., nálam most 40 dkg gesztenyepüré + 2 csapott evőkanál zsemlemorzsa, pár evőkanál tejszínnel lágyítva (esetleg ízlés szerint cukor hozzáadásával, de én cukrot nem tettem, csak pici rumot)
2., szilvalekvár
3., nutella
A lisztet a vajjal összemorzsoltam, ekkor hozzáadtam a tejfölt és összegyúrtam. 10 egyenlörészre osztottam, amiket egy tányéron, folpack fóliával letakarva betettem a hűtőbe. Onnan mindig egy gombócot kivéve, lisztezett felületen kb. 26-27 cm körré nyújtottam, 8 cikkre vágtam, a szélesebb felüknél tölteléket tettem, feltekertem a képen látható módon. Sötőpapíros tepsire raktam,megkentem villával felvert tojással és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 22-25 perc alatt megsütöttem (sütőtől is függ). Még melegen porcukorba forgattam (vagy csak szitálunk rá melegen porcukrot).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése