Hozzávalók:
1, 2 kg csirkemellfilé
Pácoláshoz:
3 evőkanál szójaszósz
3 evőknál víz
3evőkanál olaj
3 evőkanál rizsecet
3 evőkanál burgonyakeményítő
kb. 2 ujjnyi friss gyömbér
A szószhoz:
6 evőkanál Hoisin szósz
3 evőkanál barnacukor
3 evőkanál rizsecet
+ tálaláshoz újhagymakarikák
A csirkemellet csíkokra vágtam
A pác hozzávalóit összekevertem és beleforgattam a csíkokra vágott csirkemellet. Folpack fóliával letakarva hagytam a hűtőben pácolódni 4 órát (lehet egész éjjel hagyni pácolódni).
Azután egy (nagyobb!) teflonserpenyőben kevés olajat hevítettem, és a bepácolt csirkemellcsíkok felét rádobva hirtelen megpirítottam, majd kiszedtem. A másik adag csirkemmelcsíkokat ugyanígy megpirítottam, azt is kiszedtem. A szósz hozzávalót a serpernyőben összeforraltam, beleraktam a húst és kevergetve főztem még amíg a hús puha lesz (5-10 perc).
Párolt rizzsel és újhagymakarikákkal megszórva tálaltam.
Mellé kínai kelből készült saláta volt: (ötlet innen - kicsit módosítva az arányokat)
Hozzávalók:
1 nagyobb kínai kel
Öntet
1 liter viz
3 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál ecet
3 csapott teáskanál só
4 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál édes-savanyú csiliszósz (ízlés szerint)
A kínai kelt hosszában negyedekbe, majd csíkokra vágtam.
Az öntet hozzávalóit összekevertem, beleforgattam (kézzel) a kínai kelt és hagytamállni pár órát,hogy összeérjenek az ízek. Finom saláta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése