Hozzávalók:
32 dkg simaliszt
16 dkg porcukor
16 dk darált dió
24 dkg vaj
3 evőkanál rum
--- ezeket összegyúrjuk, folpack fóliába csomagolva pihentetjük minimum 1 órát.
Azután kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsiben 190 fokos előmelegített sütőben megsütjük (kb. 12 perc).
Krém:
15 dkg nádcukor
2,5 dl tejszín (33%-os)
25 dkg puha vaj
ízlés szerint durvaszemű só
kb. 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
--- a cukrot egy vastag aljú lábaskában hagyjuk karamellizálódni, majd felöntjük a tejszínnel, és addig melegítjük, amíg a karamell felolvad a tejszínben. Hozzáadjuk a sót és a gyömbért, majd hahyjuk kihűlni.
A puha vajat kihabosítjuk és kis adagokban hozzákeverjük a kihűlt tejszínes karamellt.
A krémet egy nyomózsák segítsével töltjük a két kis korong közé, majd a tetejüket csokimázba mártjuk és hagyjuk megdermedni a csokit rajta. Ennek a sütinek is jobb ha áll egy-két napot, hogy megpuhuljon és összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése