2020. december 24., csütörtök

Diós korongok sós karamellás krémmel

 










Hozzávalók:

32 dkg simaliszt

16 dkg porcukor

16 dk darált dió 

24 dkg vaj

3 evőkanál rum

--- ezeket összegyúrjuk, folpack fóliába csomagolva pihentetjük minimum 1 órát.

Azután kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsiben 190 fokos előmelegített sütőben megsütjük (kb. 12 perc).

Krém:

15 dkg nádcukor

2,5 dl tejszín (33%-os)

25 dkg puha vaj

ízlés szerint durvaszemű só

kb. 1 mokkáskanál őrölt gyömbér

--- a cukrot egy vastag aljú lábaskában hagyjuk karamellizálódni, majd felöntjük a tejszínnel, és addig melegítjük, amíg a karamell felolvad a tejszínben. Hozzáadjuk a sót és a gyömbért, majd hahyjuk kihűlni.

A puha vajat kihabosítjuk és kis adagokban hozzákeverjük a kihűlt tejszínes karamellt.

A krémet egy nyomózsák segítsével töltjük a két kis korong közé, majd a tetejüket csokimázba mártjuk és hagyjuk megdermedni a csokit rajta. Ennek a sütinek is jobb ha áll egy-két napot, hogy megpuhuljon és összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése