2020. december 28., hétfő

Mákos linzer citromos krémmel töltve

 










Hozzávalók:

20 dkg simaliszt

9 dkg darált mák

6 dkg porcukor

17 dkg vaj

= összegyúrjuk, folpack fóliába csomagolva hideg helyen pihentetjük minimum 1 órát. Azután két fólia között kinyújtjuk (kb. 3 mm) és kiszaggatjuk (felét középen is kiszúrjuk).

180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.


Krém:

1,5 dl tej

1,5 enyhén púpozott evőkanál rétesliszt

10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)

10 dkg porcukor

fél citromreszelt héja és leve


A tejet és lisztet összekeverjük és állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. Egy tálkába öntjük és közvetlen a pép felületére folpack fóliát simítunk, így nem fog megbőrösödni és hagyjuk kihűlni.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kis adagokban hozzákeverjük a kihűlt pépet, citromhéjat és citromlevet. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése