Hozzávalók:
20 dkg simaliszt
9 dkg darált mák
6 dkg porcukor
17 dkg vaj
= összegyúrjuk, folpack fóliába csomagolva hideg helyen pihentetjük minimum 1 órát. Azután két fólia között kinyújtjuk (kb. 3 mm) és kiszaggatjuk (felét középen is kiszúrjuk).
180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
Krém:
1,5 dl tej
1,5 enyhén púpozott evőkanál rétesliszt
10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
10 dkg porcukor
fél citromreszelt héja és leve
A tejet és lisztet összekeverjük és állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. Egy tálkába öntjük és közvetlen a pép felületére folpack fóliát simítunk, így nem fog megbőrösödni és hagyjuk kihűlni.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kis adagokban hozzákeverjük a kihűlt pépet, citromhéjat és citromlevet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése