2020. december 22., kedd

Tonkababos kiflicskék

 











Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg simaliszt

10 dkg darált mandula

8 dkg porcukor

1 kisebb vagy fél nagyobb tonkabab reszelve

20 dkg hideg vaj


+ a hempergtéshez:

6 dkg finom kristálycukor

1 kisebb tonkabab reszelve


A hempergetéshez a kristálycukorba belereszeljük a tonkababot, félretesszük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpack fóliába csomagolva hideg helyen pihentetjük minimum 1 órát. Azután kis kifliket formálunk és sütőpapíros tepsire rakjuk. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Még melegen megforgatjuk a tonkababos kristálycukorban és hagyjuk kuhűlni, majd fémdobozba pakoljuk. Jobb ha pár napot áll, jobban összeérnek az ízek.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése