Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg simaliszt
10 dkg darált mandula
8 dkg porcukor
1 kisebb vagy fél nagyobb tonkabab reszelve
20 dkg hideg vaj
+ a hempergtéshez:
6 dkg finom kristálycukor
1 kisebb tonkabab reszelve
A hempergetéshez a kristálycukorba belereszeljük a tonkababot, félretesszük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpack fóliába csomagolva hideg helyen pihentetjük minimum 1 órát. Azután kis kifliket formálunk és sütőpapíros tepsire rakjuk. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Még melegen megforgatjuk a tonkababos kristálycukorban és hagyjuk kuhűlni, majd fémdobozba pakoljuk. Jobb ha pár napot áll, jobban összeérnek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése