Hozzávalók:
5 - 6 db csirke felsőcomb
só, bors
2 evőkanál krumplikeményítő
4 gerezd fokhagyma
kb. 2 dkg vaj
1, 2 dl csirke alaplé (kockából csináltam)
1 evőkanál rizsecet
1 evőkanál szójaszósz
4- 5 teáskanál méz
ízlés szerint csili (el is hagyható)
kevés olaj
Elkészítettem az alaplét: kb. 1/4 - 1/3 kockát leöntöttem 1,2 dl forró vízzel. Mikor feloldódott a kocka, hozzákevertem a szójaszószt,mézet, rizsecetet, esetleg pici csilit.
A megmosott, papírtörlővel leitatott csirkecombokat sóztam, borsoztam, majd meghempergettem a krumlikeményítőben.
Egy teflonserpenyőben kevés olajat hevítettem és a csirkecombokat először bőrös felükkel lefelé, majd a másik felüket is megpirítottam. Azután hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a vajat, 1-2 percet pirítottam, majd kiszedtem a combokat egy tepsibe. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot felöntöttem az előkészített ízesített alaplékeverékkel. egyet forraltam rajta, azután ráöntöttem a csirkecombokra.
170 fokos előmelegített sütőbe tettem, és kb. 70-75 perc alatt szép pirosra sütöttem, közben többször meglocsoltama szaftjával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése