Hozzávalók:
4 db minibagett
4 tojás
5 dkg húsos szalonna vékony csíkokra vágva
pár karika kolbász, negyedekbe vágva
kb. 7 dkg kemény sajt (nekem csak szeletelt eidam volt, így azt vágtam apró kockákra, de lehet reszelt sajtot is használni hozzá)
2 szál újhagyma
só, frissen őrölt bors
fokhagymapor
kevés vaj
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
A bagettek tetejét V alakban levágtam. A belsejét kicsit kiszedtem,de nem teljesen, hanem inkább még kicsit benyomkodtam a bélzetét, hogy azért ne legyen túl "nehéz" sok töltelék benne. Egy sütőpapíros tepsire raktam.
A levágott tetejüket vékonyan megkentem alulról és felülről is vajjal, megszórtam fokhagymaporral, őrölt borssal, és ezeket is a tepsire raktam.
A szalonnát és a negyedekre vágott kolbászkarikákat teflonserpenyőben megpirítottam, hagytam kicsit kihűlni.
Közben a tojásokat villával felvertem, hozzáadtam a sajtot, a pirtott szalonnát és kolbászt, a karikákra vágott újhagymát, picit sóztam, borsoztam, (óvatosan,mert a szalonna és kolbász is kicsit sós), esetleg még zöldfűszerekkeli s ízesíthetjük , majd elosztottam a bagettek mélyedéseiben. Az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése