Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
só, bors, csipetnyi őrölt kömény
5 dkg húsos szalonna
1 agyobb hagyma
2 db kápiapaprika
4 gerezd fokhagyma
3 dl sör
6 teáskanál ketchup (nálam csípős)
olaj
A hagymát félbe,majd szeletekre, a fokhagymát is szeletekre, a kápiát és a szalonnát pedig kis kockákra vágtam.
A karajszeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam.
Egy teflonserpenyőben kevés olajat hevítettem,majd a hússzeleteket mindkét oldalukról megpirítottam. Kiszedtem egy tepsibe. A visszamaradt zsiradékra rátettem a szalonnát, majd a hagymát és a fokhagymát, végül a kápiát és kissé pirítottam.
Minden hússzeletet megkentem egy teáskanálnyi ketchuppal, elosztottam rajtuk a pirított hagymás-paprikás "cuccot". Ráöntöttem óvatosan a sört. Lefedtem alufóliával és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 1 órát pároltam, majd a fóliát levéve még hagytam tovább sülni, míg a hús szépen megpuhul és a szaft kicsit besűrűsödik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése