2011. december 24., szombat

Capuccinos kiflik






















A recept innen.

Hozzávalók:
5 dkg capuccinopor
fél dl forró víz
30 - 40 dkg simaliszt (nekem kellett bele a 40 dkg)
5 dkg darált mandula és 5 dkg darált dió (vagy csak 10 dkg darált dió is lehet)
10 dkg porcukor (ennyit ír az eredeti recept, én legközelebb talán egy picit  - kb. 2 dkg-mal -  többet teszek)
csipetnyi só
20 dkg vaj.

+ csokimáz a díszítéshez.

A capuccinoport  fél dl forró vízben feloldjuk, kihűtjük.
A lisztet a többi hozzávalóval összegyúrjuk, hozzáadva a kihűlt capuccinot is. Minimum egy órát álnni hagyjuk. Azután kifliket formázunk (az eredeti receptnél levő módszerrel, vagyis hogy a kifliformába folpack fóliát terítünk, a tésztát belenyomkodjuk, kivesszük a fólia segítségével a kiflit, sütőpapíros tepsire rakjuk - itt megnézhető - viszonylag gyorsan szép egyforma kifliket tudunk csinálni, na és nem kell a sok kis formát mosogatni ). Én 180 fokon sütöttem őket.
Ha kihűltek, csokimázba mártjuk a végeiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése