Nagyon gyorsan elkészül. Ma csináltam először, azt nem tudom meddig tárolható, mivel olvasztott vajban vannak megforgatva.
A recept eredetije itt , én a mennyiségeket a túróhoz igazítottam (mert 25 dkg-os csomagolásban volt).
Hozzávalók (55-60 darabhoz):
37,5 dkg simaliszt
25 dkg túró
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj (megolvasztva, kihűtve)
2,5 teáskanál őrölt fahéj
2,5 teáskanál sütőpor
5 evőkanál vagdalt dió
1 nagyobb narancs lereszelt héja
125 ml rum
5 evőkanál mazsola ( nekem volt még maradék aszaltgyümölcskeverékem, így a mazsola egy része helyett azt tettem bele).
A megforgatáshoz:
olvasztott vaj (kb 10 dkg)
porcukor.
- A rumba beáztattam a mazsolát, hagytam állni egy kis ideig..
- A lisztet, sütőport, fahéjat összekevertem.
- A túrót kikevertem a vajjal, porcukorral, a mazsoláról leszűrt rumot is hozzákevertem, majd a lisztes keveréket, narancshéjat, legvégül pedig a mazsolát és a diót forgattam bele (utána már kézzel "gyúrtam" össze).
- Diónyi golyókat formáztam a masszából, sütőpapírral bélelt tepsire raktam, és előmelegített sütőben megsütöttem (nálam 200 fokon kb 15-18 perc volt).
- A még meleg kalácskákat először olvasztott vajban, utána pedig porcukorban forgattam meg.
Nagyon finomnak néz ki!
VálaszTörlésFinom is, nagyon könnyűek, puhák a túrótól!!!
VálaszTörlés