Itt láttam meg ezt a receptet, egy kicsit átalakítva kipróbáltam.
Ahogy nálam készült:
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg vaj1 kis doboz tejföl (az eredeti recept görög joghurtot ír, de nekem nem volt - a tészta így is nagyon jó lett!)
fél teáskanál só
38 dkg simaliszt
2 teáskanál sütőpor.
Töltelék:
kb. 7 dkg kékpenészes sajt
2 nagyobb kocka lágy sajt
1 kisebb tojás (nekem csak nagyobb volt, így villával felvertem és csak felét tettem a krémbe, a másik fele elég volt a lekenéshez)
kevés őrölt bors
(még volt egy vékony szeletke baconszalonna maradék, azt kis kockákra vágva ropogósra sütöttem, papírtörlőn leitattam róla a kisült zsiradékot és azt is a töltelékbe kevertem)
ízlés szerint esetleg kevés pikáns kolbász.
A tésztához a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt (azzal is jól kikeverjük), sót és végül a sütőporral elkevert liszttel tésztává gyúrjuk, fóliába téve hűtőben pihentetjük.
Addig elkészítjük a tölteléket: a kékpenészes sajtot villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a lágy sajtot, tojást, borsot és összekeverjük.
A tésztát vékonyra kinyútjuk, köröket szaggatunk ki, teszünk a közepébe kevés tölteléket, fél karika kolbászt és félbehajtjuk a tésztát, széleit jól összenyomjuk (én pirogszaggatóval csináltam, azzal viszonylag gyorsan haladtam). Tetejüket tojással lekenjük, megszórjuk szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon (kb 15 perc) megsütjük.
Készülök én is pirogot sütni, még sose sütöttem. A tieid nagyon guszták lettek!
VálaszTörlésMarisz köszönöm, szerintem érdemes kipróbálni, mert nagyon jó ez a tészta, jó vele dolgozni és szerintem más töltelékkel is finom lehet.
VálaszTörlés