2011. december 25., vasárnap

"Puncsos" aprósütemény



A tésztához:
30 dkg simaliszt
10 dkg porcukor
5 dkg darált dió
csipetnyi fahéj
fél citrom reszelt héja
20 dkg vaj vagy margarín
2 tojás sárgája.

A töltelékhez:
20 dkg babapiskóta
kb. 1/2 - 1 dl vízből két evőkanál porcukorral főzött szirup, kihűtve, és egy nagyon kevés piros ételfestékkel megszínezve
kevés ribizlilekvár
ízlés szerint porcukor
ízlés szerint rum vagy puncsaroma.

+ fehér csokimáz.

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, hűtőben pihentetjük legalább egy órát (de akár egy éjszakát is lehet).
Azután vékonyra nyújtjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire rakva előmelegített sütőben megsütjük.
A töltelékhez a piskótát ledaráljuk, 1-2 kanál ribizlilekvárt teszünk hozzá, majd kevesenként adagolva a szirupot kenhető, de nem túl folyós masszává keverjük, rummal vagy puncsaromával ízesítjük (ízlés szerint lehet még tenni porcukrot, ha nem elég édes).
A töltelékkel megtöltjuk a linzereket, tetejüket bevonjuk fehér csokimázzal (egy kevés pirosra színezett mázzal díszítettem).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése