2011. december 4., vasárnap

Diós kosárkák ribizlilekvárral és vaníliakrémmel töltve












Hozzávalók:

Kosárkákhoz:
40 dkg simaliszt
12 dkg porcukor
15 dkg dió
2 evőkanál kakaó
csipetnyi sütőpor
1 tojás sárgája
25 dkg margarín.

Krém:
12 dkg porcukor
2 csomag vaníliáscukor
3 tojás
25 dkg vaj.

Ribizlilekvár.
Csokimáz.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük legalább egy órát.
A krémhez az egész tojásokat a kétféle porcukorral pára felett felverjük (világos, sűrűbb masszát kapunk), utána kihűtjük, majd a vajjal jó habosra keverjük.
A tésztát kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle és kosárkaformáka nyomkudjuk,megsütjük (200 fokon kb. 12 perc).
A kihűlt kosárkák közepébe mokkáskanálnyi ribizlilekvárt teszünk és megtöltjük vaníliakrémmel. Jól lehűtjük, azután csokimázzal bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése