Hozzávalók a tésztához:
25 dkg simaliszt
7 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
1 tojás sárgája
12,5 dkg gesztenyepüré
17,5 dkg vaj vagy margarín
3 teáskanál rum.
Töltelék:
12,5 dkg gesztenyepüré
5 dkg lereszelt csokoládé ("Kaštany ledové")
3 teáskanál rum
5 dkg vaj.
+ csokimáz a bevonáshoz.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük. Azután vékonyra kinyújtjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk (én kisebb szív formát használtam), sütőpapíros tepsire rakjuk, előmelegített sütőben megsütjük.
A töltelék hozzávalóit kikeverjük, ezzel töltjük meg a kis szíveket.
Én hagytam állni a megtöltött kekszeket, és csak másnap vontam be csokimázzal.
A recept innen .
Nagyon mutatós, gusztusos sütikék! Első ránézésre bonbonnak gondoltam.
VálaszTörlés