2016. március 17., csütörtök
Fahéjas kelt kuglóf
Hozzávalók:
--- A tésztához:
50 dkg rétesliszt
3 dl langyos tej
3 dkg friss élesztő
10 dkg porcukor
1 csapott mokkáskanál só
5 evőkanál olvasztott vaj
1 tojássárgája
kevés reszelt citromhéj
--- Töltelék:
22 - 24 dkg barna nádcukor (vagy kristálycukor)
3 evőkanál őrölt fahéj
+ olvasztott vaj.
A tészta hozzávalóiból bedagasztjuk a tésztát (én robotgéppel dagasztottam), hagyjuk kelni (kelesztőtálban).
Amikor megkelt, kinyújtjuk, jócskán megkenjük olvasztott vajjal (megj.: én 15 dkg-ot olvasztok meg, ebből teszek 5 kanállal a tésztába, a maradékkal pedig megkenem a kinyútott tésztát), megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral (Ha maradt még az olvasztott vajból,akkor azt rácsorgatjuk). Feltekerjük, majd beletesszük egy kivajazott kuglófformába. Letakarva hagyjuk kelni kb. 30-40 percet, majd 175 fokos előmelegített sütőben megsütjük --->>> a sütőrácsot a legalsó sínbe csúsztatva ( (kb. 50-55 perc).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Megcsináltam 😀😉😍🤩 és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! Merem ajánlani
VálaszTörlés😀😁🌾
Örülök, hogy kipróbáltad és ízlett. Köszönöm a visszajelzést.
Törlés