2016. március 17., csütörtök

Sült dió (vagy mandula,esetleg más csonthéjas mag)


















Hozzávalók:
25-30 dkg dió
1 tojás fehérje
4 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só  (én saját készítésű narancsos-gyömbéres fűszersót tettem, de "sima" sóval is lehet)
1 teáskanál őrölt gyömbérpor
1 csapott mokkáskanál őrölt kardamom


A tojásfehérjét villávalkicsit felverni,összekeverni a dióval. A cukrot, sót és a fűszereket szárazon összekeverjük, majd a dióval összeforgatju, olajjal enyhén megkent sütőpapíros tepsibe terítjük. 160 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Megj: a dió még nem fog ekkor ropogósnak tűnni, de ne nagyon süssük tovább, mert könnyen megég. Ha kihűl,akkor már ropogós lesz.)
Mandulával is finom, azt kicsit tovább kellett sütnöm.
A recept ötlete innen. Ott más fűszerekkel készült, állítólag mindenki kedve szerint variálhatja az ízesítést. A mandulánál még 1 teáskanál olajat is kevertem hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése