2016. június 6., hétfő
Pácolt sertéstarja krumplival
A recept a húsra ugyanez, mint itt, csak a köret lett más.
A körethez:
8 db közepes krumpli jól megmosva (inkább laposabbakat válasszunk) sós vízben kevés köménymaggal héjában megfőzni, vigyázzunk, nehogy túlfőzzük (kb. 20 perc).
Utána egy sütőpapíros tepsire rakjuk (a papírt kissé megolajoztam), késsel bevagdaljuk a krumplikat, de úgy, hogy alul egyben maradjon, majd krumplinyomóval óvatosan kissé lenyomjuk.
Megsózzuk, megcsorgatjuk kevés olivaolajjal, megszórjuk ízlés szerinti fűszerekkel ( én pici oregánóval, fokhagymaporral, pici pirospaprikával, frissen őrölt színesborssal) és 200 fokos előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük. Majd kivesszük a sütőbből, megszórjuk reszelt sajttal (kb 10 dkg) - nekem volt még kevés húsos füstölt szalonna maradék, azt is rákockáztam a sajt előtt, és visszatesszük a sütőbe, addig sütjük, míg a sajt kicsit megpirul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése