2017. április 3., hétfő

Fehérboros sertésszűz






















Hozzávalók:
4 db sertésszűz  (kb. 1,70 kg volt)
7-8 teáskanál méz
5 teáskanál balzsamecetkrém
1 csapott mokkáskanál kakukkfű
8-10 gerezd fokhagyma
fél dl fehérbor
10 dkg baconszalonna
só, bors
kevés krumplikeményítő
kevés olaj

A mézet és a balzsamecetkrémet a kakukkfűvel összekevertem.
Egy teflonserpenyőben pici olajat hevítettem, rádobtam a vágott baconszalonnát, kisütöttem,majd kiszedtem egy fedeles tepsibe(az olajat és a kisült zsírt a serpenyőben hagytam). A megtisztított fokhagymagerezdeket egy késsel ellapítottam, rászórtam a szalonnacsíkokra.
A megmosott, szárazra törölt húsokat a felhevített olajon a teflonserpenyőben hirtelen megsütöttem minden oldalukon. Kiszedtem egy tányérra, megsóztam, borsoztam, és bekentem a mézes-balzsamecetes krémmel, majd ráraktam a tepsire a szalonnákra. A maradék mézes krémet is ráöntöttem a húsokra. A teflonserpenyőben visszamaradt zsiradékhoz pár evőkanál vizet tettem, összeforraltam, a húsokra öntöttem. Hozzáöntöttem még fél dl fehérbort. Lefedtem a tepsit, és betettem az előmelegített sütőbe kb. 40 percre (amíg a hús puha nem lesz). Azután a tepsi fedelét levettem és még picit úgysütöttem. Végül a húsokat kiszedtem, a levet (a szalonnákkal és fokhagymákkal együtt egy lábasba öntöttem, és kevés vízzel elkevert burgonyakeményítővel besűrűsítettem a szaftot.
Krumplipürével és salátával tálaltam.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése