Ezeket a minikuglófokat Citromhab blogján levő répatorta receptjét alapul véve készítettem.
--- Hozzávalók: (18 db minikuglófhoz)
3 egész tojás (M-es)
12 dkg porcukor
120 ml olaj
21 dkg simaliszt
3 g sütőpor
3 g szódabikarbóna
kb. fél teáskanál fahéj
kb. fél teáskanál őrölt gyömbérpor
csipetnyi őrölt szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt kardamom
pici só
kb. 3/4 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj (vagy friss reszelt narancshéj)
6 dkg durvára darált dió
6 dkg mazsola
18 dkg finomra reszelt sárgarépa
Az egész tojásokat a porcukorral habosra kevertem, majd kevesenként az olajat is hozzáadtam.
A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel, dióval, mazsolával szárazon összekevertem.
A lisztes keveréket fakanállal hozzákevertem a tojásos masszához, végül beleforgattam a reszelt sárgarépát is. A masszát elosztottam 18 db - tepsire rakott - szilikonos minikuglófformában. (Az én tepsimen csak 16 db fért el, 2 kis formát azután még külön sütöttem.)
180 fokos előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöttem (tűpróbával ellenőriztem). A kis kuglófokat a formákból kivéve, rácsra téve hagytam kihűlni.
Amikor kihűltek, citrommázba mártottam a tetejüket (kb. 1/3-áig) és hagytam hogy kissé lecsorogjon.
A citrommázhoz valókat nem mértem: porcukrot szitáltam egy kis tálkába, és annyi citromlét adtam hozzá, hogy ne túl ritka mázat kapjak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése