2017. április 27., csütörtök

Zöldséges kínai csirkemell





















Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
1 póréhagyma karikákra vágva
15 dkg champignon gomba (nálam barna) szeletekre vágva
2 szál sárgarépa vékony csíkokra vágva
kevés fehér káposzta vastagabb csíkokra vágva
4 teáskanál kotányi kínai fűszerkeverék
3 evőkanál édes csiliszósz
3 mokkáskanál só (ízlés szerint)
őrölt bors
2 evőkanál ecet
4 evőkanál szójaszósz
4 teáskanál kristálycukor
4 teáskanál kukoricakeményítő
4 deci víz
olaj

A megmosott, szárazra törölt csirkemellet csíkokra vágtam. összekevertem a sóval és a kínai füszerkeverékkel.
A vízben elkevertem az ectet,szójaszószt, kristálycukrot, keményítőt.
A zöldségeket is megmostam, felszeleteltem.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítettem, majd rádobtam először a sárgarépát, pirítottam kb. 1-2 percet, utána hozzáadtam a káposztát, paprikát, 1-2 perc után a gombát, legvégül a pórét (ne hagyjuk túl puhára, maradjanak kissé roppanósak a zöldségek). Ezután hozzáöntöttem a keményítős-ectes vizet, hagytam egyet forrni hogy besűrűsödjön.
Egy másik  teflonserpenyőben kevés olajat hevítettem, megpirítottam benne húst (megj. én kétszerre pirítottam, mert egy adagban sok lett volna és nem pirul jól, csak vizet engedne) és addig hagytam néha megkeverve, amíg megpuhul. Utána beleöntöttem a zöldséges alapba, hozzákevertem a csiliszószt is. (A hús másik felét ugyanígy hozzákevertem.) Ha kell, utánaizesítem még (só, bors, csiliszósz).
Párolt rizzsel és pórékarikákkal megszórva tálaltam.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése