2018. május 5., szombat

Zabpelyhes kenyér




















Hozzávalók:
3 dkg darált mandula
17 dkg zabpehely apróbbra darálva
30 dkg zabpehely (nem darálva)
2 csomag sütőpor
fél teáskanál só (3 g)

2 tojás
50 dkg zsírszegény túró (krémes)

A sütőt 175 fokra kapcsoltam.
A száraz anyagokat összekevertem.
A túrót és a tojásokat egy másik tálban összekevertem, végül a száraz hozzávalókkal kézzel összedolgoztam. Egy sütőpapírral bélelt kenyérformába tettem, tetejét nedves kézzel kicsit elegyengettem, és egy bevivezett pengével pár vágást csináltam rajta. Az előmelegített sütőben kb. 60 percet sütöttem. Pár percig még hagytam a formában kicsit hűlni, majd rácsra téve hagytam teljesen kihűlni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése