2018. május 5., szombat

Zabpelyhes kenyér




















Hozzávalók:
3 dkg darált mandula
17 dkg zabpehely apróbbra darálva
30 dkg zabpehely (nem darálva)
2 csomag sütőpor
fél teáskanál só (3 g)

2 tojás
50 dkg zsírszegény túró (krémes)

A sütőt 175 fokra kapcsoltam.
A száraz anyagokat összekevertem.
A túrót és a tojásokat egy másik tálban összekevertem, végül a száraz hozzávalókkal kézzel összedolgoztam. Egy sütőpapírral bélelt kenyérformába tettem, tetejét nedves kézzel kicsit elegyengettem. Az előmelegített sütőben kb. 60 percet sütöttem. Pár percig még hagytam a formában kicsit hűlni, majd rácsra téve hagytam teljesen kihűlni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése