2018. július 1., vasárnap
Sósmogyorós bundában sült csirkecomb
Hozzávalók:
alsó csirkecombok (nálam 12 db)
só
kb. 20-25 dkg sós pörkölt mogyoró
durvára őrölt száraz csili (ízlés szerint)
2 tojás
1 evőkanál tej
liszt
kevés olaj a sütőpapír megkenéséhez
A megmosott alsó csirkecombokat papírtörlővel szárazra töröltem, enyhén besóztam (figyelembe véve, hogy a mogyoró is sós).
A tojásokat a tejjel és pici sóval villával felvertem.
A mogyorót durvára vágdaltam és csilivel összekevertem.
A combokat megforgattam lisztben, azután a tojásban, végül a durvára vágott csilis mogyoróban.
Egy tepsibe sütőpapírt tettem, megkentem vékonyan olajjal és ráraktam a combokat.
200 fokos előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütöttem (amíg szép aranybarnára nem sült).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése