2019. július 17., szerda

Csirkehúsos lepénykék II.

















Van már egy hasonló recept a blogomon itt.  Ebbe most lecsó is került. Előnye az ilyen ételeknek, hogy  előző nap előkészíthető, másnap már csak ki kell sütni és elkészíteni a köretet hozzá.

Hozzávalók:
1,3 kg csirkemmelfilé

A pácoláshoz:
- lecsó: 2 közepes hagyma (vagy 1 nagy), 2 db paprika, 2 db paradicsom (meghámozva), olaj,só

5 tojás
1 teáskanál só
1 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál őrölt pirospaprika
3evőkanál ketchup
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál grill fűszerkeverék (só nélküli, vagy pedig a sót is tartalmaz,figyelembe venni a sózásnál)
6 evőkanál burgonyakeményítő

A pácoláshoz elkészítettem a lecsót: a hagymát apró kockákra vágtam, olajon üvegesre pároltam,hozzáadtam a kicsi csíkokra vágott paprikát,azt is kicsit pároltam,majd hozzáadtam a meghámozott,kockákra vágott paradicsomot. Kicsit hagytampárolódni, enyhén megsóztam. Egy tányérba szedve hagytam kicsit kihűlni.
Közben a megmosott csirkemellet nagyon vékony csíkocskákra  vágtam.
A pác hozzávalóit egy mélyebb tálban összekevertem, hozzáadtam a lecsót és a csirkemellcsíkokat. Folpack fóliával lefedtem és hűtőbe raktam (minimum egyéjszakára, de maradhat tovább is).
Másnap teflonserpenyőben olajat hevítettem, és a masszából kis lepénykéket sütöttem. Köret lehet krumplipüré, vagyakár sült krumpli is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése