2019. július 22., hétfő
Kínai szezámmagos csirke
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
3 evőkanál görög joghurt
2 csapott mokkáskanál só
--- A palacsintatésztához:
6 evőkanál simaliszt
4 evőkanál burgonyakeményítő
fél mokkáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
só
szódavíz szükség szerint
--- A mázhoz:
4 evőkanál ketchup (nálam csípős)
1 evőkanál paradicsomsűrítmény
4 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál méz
5 teáskanál ecet (fehér borecetet tettem)
2 evőkanál pirított szezámmag
+ liszt a panírozáshoz
+ olaj a kisütéshez
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágtam. Összekevertem a sóval és a joghurttal, majd lefedve betettem a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap elkészítettem a palacsintatésztát, a szódavizet aszerint adagoltam, amíg a kellő állagot elérte a tészta.
A máz hozzávalóit egy szélesebb lábasban összemelegítem.
A csirkemellcsíkokat egy kevés liszttel összeforgattam,majd egyenként a palacsintatésztába mártottam, és bő, forró olajban kisütöttem őket és papírtörlőre szedtem leitatni róla a felesleges olajat (többszöri adagban sütöttem ki - nem kell megijedni, ha a bunda nem lesz aranybarna, ez világos, szinte fehér marad,és jó ropogós).
Amikor mind kisült, beleforgattam óvatosan a mázba, megszórtam a pirított szezámmagal, kicsit összeforgattam azzal is.
Tojásos rizzsel és csípős káposztasalátával tálaltam.
A recept ötlete innen, pici módosításokkal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése