2019. július 11., csütörtök

Brownies - vörösbabbal, liszt nélkül
















Hozzávalók:
2 konzerv vörösbab (nálam Lidl-s)
3 egész tojás
1 csésze nádcukor (2,4 dl)
6 evőkanál kókuszolaj
6 evőkanál keserű kakaópor
1 teáskanál őrölt fahéj
1,5 teáskanál sütőpor
csipetnyi só

A sütőt bekapcsoltam 200 fokra.
Egy 26 cm-es tortaforma alját kikentem vékonyan kókuszolajjal (a forma oldalát nem kentem ki).
Egy kis tálkában összekevertem a kakaóport, fahéjat, sót és a sütőport.
A babot szűrőbe tettem és leöblítettem hideg vízzel, majd  hagytam jól lecsepegni.
Egy mélyebb tálba ütöttem az egész tojásokat, hozzáadtam a nádcukrot, a folyékony kókuszolajat és botmixerrel addig kevertem amíg jó habos nem lett. Ekkor hozzáadtam a lecsepegtetett babot és tovább mixeltem,míg szép sima lett (nekem maradtak még pici darabok a bab héjából, de a sütés után egyáltalán nem lehetett érezni a sütiben). Hozzákevertem a kakaós száraz keveréket (ezt már csak egy kézi habverővel vagy fakanállal). Egy 26 cm-es tortaformába simítottam a masszát és az előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöttem. Hagytam teljesen kihűlni, utána szeleteltem. Kínálhatjuk tejszínhabbal, vagy vaníliafagyival, esetleg gyümölcsökkel stb.... (Megj.: másnapra, jól lehűtve még finomabb volt 😉 )
A receptet itt találtam.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése