2021. január 19., kedd

Ragacsos csirkeszárnyak II.

 











Egy recept hasonló ragacsos csirkeszárnyra már van a blogomon itt. Most egy kicsit másképp készült.


Hozzávalók:

1,2 - 1,5 kg csirkeszárny


Pácoláshoz:

5 evőkanál méz

5 evőkanál (csípős) ketchup

2 evőkanál szójaszósz

1 csapott teáskanál fokhagymapor

ízlés szerint csili

frissen őrölt színes bors

3-4 teáskanál szezámmag

1 evőkanálolaj


- A pácoláshoz a hozzávalókat összekeverjük.

- A csirkeszárnyakat megmossuk, megsózzuk, majd jól összeforgatjuk a ketchupos-mézes páccal. Így hagyjuk állni a hűtőben 2-3 órát (vagy egy éjszakát).

- Azután a szárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 3-4 evőkanál vízet öntünk alájuk, majd 175 fokos előmelegített sütőben kb. 70-80 perc alatt megsütjük (vagy amíg szép pirosra nem sül, függ a sütőtől is).












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése