Egy recept hasonló ragacsos csirkeszárnyra már van a blogomon itt. Most egy kicsit másképp készült.
Hozzávalók:
1,2 - 1,5 kg csirkeszárny
só
Pácoláshoz:
5 evőkanál méz
5 evőkanál (csípős) ketchup
2 evőkanál szójaszósz
1 csapott teáskanál fokhagymapor
ízlés szerint csili
frissen őrölt színes bors
3-4 teáskanál szezámmag
1 evőkanálolaj
- A pácoláshoz a hozzávalókat összekeverjük.
- A csirkeszárnyakat megmossuk, megsózzuk, majd jól összeforgatjuk a ketchupos-mézes páccal. Így hagyjuk állni a hűtőben 2-3 órát (vagy egy éjszakát).
- Azután a szárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 3-4 evőkanál vízet öntünk alájuk, majd 175 fokos előmelegített sütőben kb. 70-80 perc alatt megsütjük (vagy amíg szép pirosra nem sül, függ a sütőtől is).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése