2022. április 27., szerda

Diós mézes mascarpone-s krémmel

 












Hozzávalók a tésztához:

15 dkg méz

2 tojás

8 dkg nádcukor

7 dkg vaj

45 dkg simaliszt

1 teáskanál szódabikarbóna

13 dkg darált dió

1 mokkáskanál vaníliaaroma

1 evőkanál rum


Krém:

25 dkg mascarpone

5 dl tejszín (33%-os)

13 dkg porcukor

1 mokkáskanál vaníliaaroma


Csokimáz:

10 dkg fehér csoki

kevés olaj.


A tészta hozzávalóiból összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük 1 órát. Azután 4 részre osztjuk, majd kinyújtjuk,tepsi hátulján sütőpapírra téve megsütjük.

A krémhez a mascarpónét kikeverjük a porcukorral és a vaníliaaromával, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.

A lapokat betöltjük a krémmel, kissé lenyomatjuk. Tetejét csokimázzal vonjuk be. Hűtőbe tesszük egy éjszakára,és másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése