Hozzávalók a tésztához:
15 dkg méz
2 tojás
8 dkg nádcukor
7 dkg vaj
45 dkg simaliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
13 dkg darált dió
1 mokkáskanál vaníliaaroma
1 evőkanál rum
Krém:
25 dkg mascarpone
5 dl tejszín (33%-os)
13 dkg porcukor
1 mokkáskanál vaníliaaroma
Csokimáz:
10 dkg fehér csoki
kevés olaj.
A tészta hozzávalóiból összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük 1 órát. Azután 4 részre osztjuk, majd kinyújtjuk,tepsi hátulján sütőpapírra téve megsütjük.
A krémhez a mascarpónét kikeverjük a porcukorral és a vaníliaaromával, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
A lapokat betöltjük a krémmel, kissé lenyomatjuk. Tetejét csokimázzal vonjuk be. Hűtőbe tesszük egy éjszakára,és másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése