Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja
ízlés szerint gomba (nekem most szárított erdei gomba volt - kb 1 maréknyi)
só,bors
pici őrölt kömény
2 nagyobb gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
1 mokkáskanál mustár
fél leveskocka
2 evőkanál simaliszt
olaj
A hússzeleteket nemkell klopfolni, csak a széleken több helyen bevágni, hogy ne kunkorodjon majd fel sütéskor. Sóztam, borsoztam mindkét oldalukon.
Egy teflonserpenyőben kevés olajat hevítettem,majd a húsokat mindkét oldalukról megpirítottam. Kiszedtem. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadtam a szeletelt gombát és a fokhagymát (én a szárított erdei gombát előtte vízbe áztattam, egy kis idő után a vizet kicseréltem, majd tovább áztattam. Ezt a második vizet használtam azután a husi felöntéséhez, hogy majd intenzívebb gombaízű legyen az étel.)
Kicsit pirítottam kevergetve, azután felöntöttem1 csésze vízzel (én most a vizzel, amiben a gomba ázott), pici köményt és egy fél leveskockát adtam hozzá, mustárt, majd visszaraktam a húsokat. Lefedve pároltam,míg a hús jópuha lett. Ekkor újra kiszedtem a hússzeleteket, és besűrítettem a kevés vízben elkevert liszttel. Hagytam pár percet rotyogni, és kész is.
Párolt rizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése