Hozzávalók:
--- 2 x 3 tojásos piskótalap, de az egyiket pár cseppételfestékkel pirosra színeztem:
3 tojás
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
3 evőkanál réteslist
A tojások fehérjéből csipet sóval habot vertem, lassan hozzáadagolva a cukrot és a vaníliáscukrot, azután hozzákevertem a sárgákat, majd óvatosan beleforgattam a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, előmelegitett sütőben 190 fokon megsütöttem (kb. 12-14 perc, sütőtől is függ). A papírral lehúztam a tepsiről és hagytamteljesen kihűlni. Ugyanígyelkészítettem a másik lapot is, amibe plusz kevertempár csepp ételfestéket.
--- Puncsszirup:
3,5 dl víz
7 dkg kristálycukor
3 evőkanál rum
ízlés szerint pár csepp puncsaroma (Dr.Oetker-es volt nekem)
A vizet a cukorral felforraltam, kb. 5 percet lassú tűzön még főztem. Azután hagytam teljesen kihűlni. Hozzáadtam a rumot és az aromát.
A piskótalapokról lehúztam a sűtőpapírt. A Világos lapot megkentem vékonyan lekvárral (nálam ribizli), ráfektettema piros lapot, erre rálocsoltam egyenletesen az öntetet, majd óvatosan feltekertem. A tetejét bolti puncsmázzal (nálam Manner puncsmáz - 200 g) vontam be, és kevés csokimázzal cifráztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése