Hozzávalók:
(A tepsi mérete 22 x 35 cm.)
--- A tésztához:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 tojás
8 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
12 dkg darált dió
1 evőkanál kakaópor
---- A diós réteghez:
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl rum (vagy inkább ízlés szerint)
1 csomag vaníliáscukor
--- A kakaós krémhez:
4 egészt tojás
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál kakaó
30 dkg vaj
+ kevés lekvár a tésztalap megkenéséhez (nálam baracklekvár)
--- Csokimáz:
10 dkg csoki
1-2 teáskanál olaj
A tésztához a puha (nem olvasztott!) vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzákevertem a tojások sárgáit. Hozzáadtam a darált dióval, kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, végül hozzáforgattam a fehérjékből csipet sóval felvert habot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, 180 fokos előmelegitett sütőben megsütöttem.
A csokis krémhez a tojásokat a cukorral pára felett állandó keverés mellett besűrítettem Mikor levettem, hozzákevertem a kakaót, és hagyjtam teljesen kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat habosra kevertem, kis adagokban hozzákevertem a kihűlt tojásos masszát is.
A diós réteghez a darált diót elkevertem a kétféle cukorral és a rummal. (Ha túl sűrű, tehetünk hozzá 1-2 kanál tejet, vagy teát.)
A kihűlt tésztalapot vékonyan megkentem lekvárral, kanállal szétraktam rajta a diós masszát, elsimítottam. Erre jött a csokis krém, végül a csokimáz. Jól lehűtöttem és utána szeleteltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése