Hozzávalók: (2 kisebb kalács)
--- A tésztához:
2,3 - 2,4 dl tej
15 dkg kristálycukor
2,5 dkg friss élesztő
50 dkg finomliszt
3 tojás sárgája
1 egész tojás
7,5 dkg olvasztott vaj
reszelt citromhéj
csipetnyi só
Töltelék:
3 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
3 dkg kakaó
1 evőkanál rum
+ tojássárgája kevés tejjel kikeverve a lekenéshez, esetleg mák a tetejét megszórni.
A tészta hozzávalóból bedagasztottam a tésztát,hagytamletakarva kelni.
Közben a töltelékhez a fehérjéket csipetnyi sóval habbá vertem, folyamatosan adagolva hozzá a cukrot is. Végül beleforgattam a kakaóval elkevert darált diót, végül a rumot is.
A megkelt tésztát kétfelé osztottam. Az egyiket kinyújtottam,megkentem a töltelék felével, feltekertem, beletettem a sütőpapírral kibélelt formába. Hústűvel megszurkáltam. Ugyanígy elkészítettem a másik tésztát is. Fóliával letakarva hagytam még kelni kb. 30-40 percet.
Közben a sütőt bekapcsoltam 170 fokra. A megkelt kalácsokat lekentem a tejes tojássárgával, megszórtam kevés mákkal. Betettem az előmelegített sütőbe. Kb. 40-50 perc alatt megsütöttem. (Ha a teteje nagyon barnulna, takarjuk le alufóliával.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése