2018. június 7., csütörtök

Kaporszósz




















Hozzávalók: (2 adag)
2 dkg vaj
3 dkg simaliszt
kb. 3,5 dl alaplé (vagy víz + ízlés szerint zöldségleveskocka)
1,5 dl sűrű tejszín
kb. 2 teáskanál ecet (ízlés szerint)

kb. 1 teáskanál kristálycukor (ízlés szerint)
apróra vágott friss kapor (kb. 2 evőkanálnyit tettem  - ízlés szerint)

A vajat lábasba tesszük, felolvasztjuk, utána hozzászórjuk a lisztet és állandóan keverve hagyjuk "habosodni", nem kell soká, kb. 1 perc elég, nem szabad megpirulnia. Utána felöntjük kb.  2 dl hideg alaplével (vagy a vízzel- ez esetben morzsoljunk bele a leveskockából egy keveset) és egy habverővel gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük. Utánna lassan főzzük, közben néha megkeverve, nehogy leégjen, a vizet adagoljuk szükség szerint hozzá,kicsit sózzuk.  15 percnyi főzés után hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük szükség szerint még sóval, kevés kristálycukorral, ecettel, és beleszórjuk az apróra vágott kaprot.
Én főtt tojással és puha fehérkenyérrel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése