2018. június 7., csütörtök
Kaporszósz
Hozzávalók: (2 adag)
2 dkg vaj
3 dkg simaliszt
kb. 3,5 dl alaplé (vagy víz + ízlés szerint zöldségleveskocka)
1,5 dl sűrű tejszín
kb. 2 teáskanál ecet (ízlés szerint)
só
kb. 1 teáskanál kristálycukor (ízlés szerint)
apróra vágott friss kapor (kb. 2 evőkanálnyit tettem - ízlés szerint)
A vajat lábasba tesszük, felolvasztjuk, utána hozzászórjuk a lisztet és állandóan keverve hagyjuk "habosodni", nem kell soká, kb. 1 perc elég, nem szabad megpirulnia. Utána felöntjük kb. 2 dl hideg alaplével (vagy a vízzel- ez esetben morzsoljunk bele a leveskockából egy keveset) és egy habverővel gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük. Utánna lassan főzzük, közben néha megkeverve, nehogy leégjen, a vizet adagoljuk szükség szerint hozzá,kicsit sózzuk. 15 percnyi főzés után hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük szükség szerint még sóval, kevés kristálycukorral, ecettel, és beleszórjuk az apróra vágott kaprot.
Én főtt tojással és puha fehérkenyérrel tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése