2018. december 18., kedd

Mézes minitortácskák vaníliás krémmel






















Hozzávalók: (kb. 50 db kis tortácskához)
25 dkg simaliszt
8 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
kevés őrölt fahéj
12,5 dkg margarín
2 evőkanál folyékony méz
1 egész tojás

Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
3,3 dl tej
17 dkg vaj

+ darált dió az oldalakra (én most dió-mandula keveréket használtam)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk k. 2 mm vastagra, és kis szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk. 180 fokos sütőben megsütjük.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük (vagy a tetejére folpack fóliát teszünk úgy,hogy közvetlen a felszínére tapadjon a fólia,  hagyjuk kihűlni - így nem bőrösödik meg a teteje).
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral ésa vaníliás cukorral, majd kevesenként hozzákeverjük a kihűlt pudingot is.

Összeállítás: A kis korongokból 3-at ragasztunk össze a krémmel, majd az oldalukat is bekenjük vékonyan krémmel és megforgatjuk darált dióban. A tetejüket tetszés szerint csokimázzal díszítjük. Hűtőben hagyjuk másnapig puhulni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése