Hozzávalók: (1 rúd)
25 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
1-2 evőkanál keserű kakaópor
1,5 dkg vaj
1 dl erős feketekávé
ízlés szerint rum
Krém:
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
fél teáskanál vaníliapaszta (vagy fél csomag vaníliáscukor)
3 púpos evőkanál kókuszreszelék
+ kevés kókuszreszelék a hempergetéshez.
A krém hozzávalóit habosra keverjük.
A kekszes rész hozzávalóit összegyúrjuk, két folpack fólia között kinyújtjuk. Megkenjük a krémmel, majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük. Egy kevés kókuszreszeléket szórunk a folpackra és meghempergetjük benne a kész rudat. Becsomagoljuk szorosan a fóliába és hideg helyen hagyjuk megdermedni, utána szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése