2020. április 30., csütörtök
Gundel palacsinta
Több receptet megnéztem, végül ezt vettem alapul, ici-pici módosítással, a palacsintákat pedig saját recept szerint sütöttem (dupla adagból, mert lekváros és nutellás palacsinta is készült).
Töltelék: (8 db palacsintába volt elég)
20 dkg darált dió
1,4 dl tejszín
8 dkg kristálycukor
1 mokkáskanál fahéj
2 evőkanál rum
fél narancs reszelt héja (elhagyható)
Csokiszósz:
5 dkg étcsoki
1,25 dl tej
2 evőkanál cukor (én még tettem a végén bele egy púpos teáskanál cukrot, mert nekem nem volt elég édes, de ez ízléstől függ)
fél csomag vaníliáscukor
2 tojás sárgája
1 teáskanák keserű kakaópor
1 evőkanál rum
kevés vaj
A töltelékhez a tejszínt a cukorral megmelegítettem, majd a többi hozzávalót is hozzákeverve pár percet még főztem, majd hagytam kihűlni.
A csokiszószhoz a csokit és a tejet pára felett egy tálkában felolvasztottam, levettem a gőzről, egyenként belekevertem a tojássárgákat, majd belekevertem a többi hozzávalót is (a vaj kivételével) és visszatettem a gőzre, kevergetve hagytam még jól átmelegedni. Levettem és ekkor hozzákevertem egy kis darabka vajat. Hagytam kihűlni.
A kisűlt palacsintákat megtöltöttem a diós töltelékkel, összehajtogattam, csokiszósszal leöntve és tejszínhabbal, csipetnyi fahéjjal megszórva tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése