2019. február 10., vasárnap
Almás kevert mézeskalács (most mini kuglóf formákban sütve)
Nagyon kedvelt lett nálunk ez a kevert almás mézeskalács. Könnyű, gyors recept, kevés hozzávalóból kevés munkával és nagyon finom, szaftos.
A recept teljesen ugyanaz, mint itt, a mennyiségek is, csak most szilikon mini kuglófformákban sütöttem (16 db lett).
A máz is ugyanaz, mint annál a receptnél, de abból most dupla adagot készítettem.
A kuglófokat csak közvetlenül a tálalás előtt a tányérokon "töltöttem" meg sárgabaracklekvárral, rácsorgattam a mázat, majd tejszínhabot nyomtam melléje, amit icipici fahéjjal szórtam meg. (Ha a máz nagyon megdermedne, a felhasználás előtt, mielőtt a kuglófokra csorgatnánk, kicsit mikróban olvasszuk meg, kicsi fokozaton és tényleg csak rövid időre kapcsoljuk!!!)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése