2019. február 20., szerda

Fokhagyma krémleves (III.)




















Van már 2 fokhagyma krémleves a blogomon : itt és egy másik itt. Ez megint kicsit más.

Hozzávalók:
4 db közepes krumpli
kb. 15 duci gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 babérlevél
só, őrölt fehérbors, fokhagymapor
petrezselyemzöld (nekem szárított volt)
1 - 1,5 dl tejszín

A meghámozott krumplit kockákra vágtam, sós vízben (ami ellepi) feltettem főni. Mikor már puha volt, hozzáadtam 7 db fokhagymagerezdet (összezúzva), majd hagytam még 5 percet főni. Azután a babérlevelet kivettem, és egy botmixerrel pürésítettem a megfőtt krumplit a vízben. Felöntöttem vízzel (ha túl sűrű lenne), beletettem a maradék zúzott fokhagymát, hagytam főni még. Utánaízesítettem fehérborssal, sóval, és még kevés fokhagymaport is tettem bele, felöntöttem tejszínnel (amit először kevés meleg lével elkevertem). Tettem még a levesbe egy kevés szárított petrezselyemzöldet is.  Pirított fokhagymás kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése