2019. február 23., szombat
Mézes szelet
Hozzávalók:
10 dkg margarín
15 dkg porcukor
4 evőkanál méz
1,5 teáskanál szódabikarbóna
50 dkg finomliszt
2 egész tojás
A krémhez:
5 dl tej
10 dkg búzadara
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
+ baracklekvár
+ tetejére csokimáz
A margarínt a porcukorral és a mézzel gőz felett felmelegítettem, hozzáadtam a szódabikarbónát és addig kevertem, amíg kicsit habosodni kezdett. Ezt a masszát még melegen beleöntöttem a finomlisztbe, összekevertem, majd hozzáadtam a tojásokat és kidolgoztam a tésztát, hagytam állni kb. fél órát letakarva. Azután 4 részre osztottam, mindegyiket kinyújtottam (én a sütőpapíron nyújtottam amit azután áthúztam a tepsi hátuljára ) és megsütöttem. (Gyorsan megsül, kb 8-10 perc, figyelni kell!!!)
A krémhez a tejben sűrűre főztem a búzadarát. Folpck fóliával letakrtam, úgy, hogy teljesen a krém felületére simítottam a fóliát, így nem bőrösödik meg, és hagytam kihűlni.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kevertem, majd kis adagokban hozzákevertem a kihűlt grízes masszát (a grízes masszát a kihűlés után még külön - a vaj nélkül - kézi mixerrel habosra kevertem).
Az egyik mézeslapra rákentema krém felét, rátettem egy másik mézeslapot. Megkentem jó vastagon baracklekvárral. Erre jött egy újabb tésztalap, majd a krém másik fele, végül az utolsó mézeslap. Tetejét megkentem csokimázzal. Hűtőben hagytam állni egy éjszakát puhulni. Csak másnap szeletelhető.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése