2016. augusztus 26., péntek
Fügelekvár
Hozzávalók:
10 db érett füge (60 dkg volt)
30 dkg 2:1 befőzőcukor
fél citrom leve
1-2 evőkanál rum (ízlés szerint).
A fügét megmostam, konyharuhával szárazra töröltem. A "szárát" levágtam, majd apró kockákra vágtam. Hozzákevertem a befőzőcukrot, és letakarva betettem a hűtőbe 2 órára, hogy levet engedjen. Azután feltettem főni, kb 5 perc után botmixerrel pépesítettem, visszatettem főni, forrástól számítva kb. 5 percig föztem, hozzákevertem a citromlevet és a rumot. Forrón kis üvegecskékbe töltöttem, lezártam, majd 10 percre fejre állítottam az üvegeket.
Ebből a mennyiségből 5 db 145 ml-es kis üveggel lett.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése