2016. augusztus 29., hétfő

Paradicsomlekvár
























Hozzávalók:
1,2 kg paradicsom
33 dkg kristálycukor (legközelebb megpróbálok  csak 25 dkg-ot tenni)
60 ml almaecet
fél lime leve (3 evőkanál)
4 duci gerezd fokhagyma lereszelve
1 teáskanál só
1 csapott teáskanál őrölt füstölt pirospaprika
5 g friss gyömbér lereszelve
1 db kicsi száraz csilipaprika összetörve (vagy ízlés szerint lehet többet is)
csipet őrölt római kömény
csipet őrölt kardamom (elhagyható)
csipet őrölt fahéj


A megmosott paradicsomokat szétmixeltem, hozzáadtam a többi hozzávalót, és egy vastag aljú fazékban feltettem főni. Kevergetve főztem kb. 2 órát, amíg kellően besűrűsödik. Eleinte nem kell gyakran keverni,de ahogy sűrűsödik, akkor már vigyázni kell, nehogy leégjen, akkor már egyre jobban kell keverni.
Ebből a mennyiségből  4 db 120 ml-es üvegecskével lett és egy kevéske (kb. 50 ml még maradt kóstolásra.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése