2016. május 7., szombat
Sajtos kréker
A receptet itt találtam.
Hozzávalók:
30 dkg liszt (nálam 15 dkg teljeskiőrlésű sima rozsliszt és 15 dkg sima búzaliszt)
10 g friss élesztő
10 dkg finomra reszelt sajt (nálam cheddar)
15 dkg olajosmag (6 dkg napraforgómag, 3 dkg egész mák, 3 dkg szezámmag, 3 dkg aprított tökmag)
170 ml víz
40 g olaj
1 mokkáskanál só (ízlés szerint, nekem most kissé sótlannak tűnt ettől az 1 mokkáskanál sótól, viszont maradék hummus-szal (vagy más kenővel) megkenve pont jó volt)
Összeállítottam a tésztát, fél óra pihentetés után kb.3 mm-re nyújtottam, 7x4 cm-es téglalapokra vágtam, sütőpapíros tepsire rakva 200 fokos sütőben sütöttem (kb. 15 perc).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése