2016. május 7., szombat

Sajtos kréker






















A receptet itt találtam.

Hozzávalók:
30 dkg liszt (nálam 15 dkg teljeskiőrlésű sima rozsliszt és 15 dkg sima búzaliszt)
10 g friss élesztő
10 dkg finomra reszelt sajt (nálam cheddar)
15 dkg olajosmag (6 dkg napraforgómag, 3 dkg egész mák, 3 dkg szezámmag, 3 dkg aprított tökmag)
170 ml víz
40 g olaj
1 mokkáskanál só (ízlés szerint, nekem most kissé sótlannak tűnt ettől az 1 mokkáskanál sótól, viszont maradék hummus-szal (vagy más kenővel) megkenve pont jó volt)

Összeállítottam a tésztát, fél óra pihentetés után kb.3 mm-re nyújtottam, 7x4 cm-es téglalapokra vágtam, sütőpapíros tepsire rakva 200 fokos sütőben sütöttem (kb. 15 perc).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése