2014. december 9., kedd
Fahéjas almás minipalacsinta
Hozzávalók: (1 csésze = 2,5 dl)
2 alma megpucolva, lereszelve
2 csésze simaliszt
2 teáskanál sütőpor
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
2 tojás
kb. 4 evőkanál kristálycukor
1 csésze tej
.
+ fahéjas porcukor a tálaláshoz
dzsem (nálam őszibarackdzsem).
A hozzávalókból palacsintaszerű tésztát keverünk. Ha túl sűrű, lehet még hozzá tejet önteni, nagyban függ az alma fajtájától is, mennyire leveses almát használunk.
A kész masszából evkanálnyi adagokat teszünk a felhevített teflonserpenyőre (miden adag előtt vékonyan kiolajozzuk), majd megfordítjuk és a másikm oldalukat is megsütjük.
Dzsemmel kettesével összeragasztjuk, fahéjas porcukorral megszórjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése